Zakelijke verzekeringen

Elke ondernemer loopt risico’s bij het voeren van een onderneming of het nu om een eenmanszaak gaat of om een bedrijf waar meerdere personeelsleden in dienst zijn.

Er zijn risico’s waartegen de ondernemer zich kan verzekeren en het is voor de ondernemer van belang om die zakelijke verzekeringen te kiezen die aansluiten bij de bedrijfssituatie van de ondernemer, waarbij het risico te groot is om door de ondernemer zelf te dragen. Zakelijke verzekeringen zijn er in allerlei vormen variërend van een beperkte dekking tot de meest uitgebreide dekking en van verplicht tot vrijwillig.

Welke verzekeringen

Naast de verplichte zakelijke verzekeringen en de vrijwillige zakelijke verzekeringen kan er ook een onderscheid gemaakt worden met betrekking tot de zakelijke verzekeringen die betrekking hebben op de ondernemer en de zakelijke verzekeringen die betrekking kunnen hebben op bijvoorbeeld een bedrijfspand, goederen en bedrijfswagens. Bij zakelijke verzekeringen die gericht zijn op de ondernemer kan men denken aan het verzekeren tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid, maar ook met betrekking tot het verzekerd worden van een pensioen in de toekomst. In het geval u arbeidsongeschikt raakt en geld wil lenen met een uitkering, kunt u hier informatie inwinnen. Bij andere zakelijke verzekeringen kan men denken aan een verzekering die dekking biedt aan het transport van goederen, een inventaris/goederenverzekering of aan een rechtsbijstandverzekering. Er zijn dus nogal wat mogelijkheden met betrekking tot het afsluiten van zakelijke verzekeringen, zodat de ondernemer daarin een weloverwogen keuze moet maken met betrekking tot het risico dat de ondernemer zelf wil en kan draqen en de risico’s waarvoor de ondernemer dekking wil zien.

Kenmerken van zakelijke verzekeringen

Hieronder zullen een aantal kenmerken en aandachtspunten met betrekking tot de zakelijke verzekeringen worden benoemd, zodat een indruk ontstaat van de mogelijkheden.

  • Bij het starten van een bedrijf is het raadzaam om te kijken of het handig en voordeliger is om meerdere zakelijke verzekeringen bij een verzekeraar onder te brengen. Vaak wordt er dan een aantrekkelijke korting geboden door de verzekeraars als er meerdere verzekeringen worden afgesloten.
  • Hierdoor zal de totale premie omlaag worden gebracht en bovendien kunnen verzekeringen die in de toekomst wellicht worden afgesloten ook een gunstige premie tegemoet zien.
  • Het is wel van belang om met een verzekeringsadviseur te overleggen welke zakelijke verzekeringen noodzakelijk zijn.

maak een afspraak

Vul onderstaande gegevens in en we maken zo snel mogelijk een afspraak met je.

contactgegevens
voorkeur voor datum en tijd